2011. október 21., péntek

Terepasztal...vagy mi

Nem tudom, melyik fiús anyuka hogy van vele, de mi mellkasig gázolunk az Autókban. Kicsi, nagy, piros, kék, régi, új, és még sorolhatnám, de a lényeg: az Autók lassan felemésztenek bennünket. Sajnos a gyerek az ég egy adta világon nem hajlandó mással huzamosabb ideig játszani, kizárólag Autókkal. De azokkal sokáig, a földön fekve, egyedül. Ergo ritkán tudok bekapcsolódni, és sok értelmét sem látom: nem fejleszt semmit, nem produktív, bár meg kell hagyni, port törölnöm parkettáról nemigen kell.
Igyekszem kreatívnak lenni, ugye, és kitaláltam, hogy kössük össze a kellemest a hasznossal: építsünk EGYÜTT egy amolyan terepasztal-félét az Autóknak. Ez produktív is, együtt is csináljuk, és végre lesz valami értelme is annak a sok Autónak.
Probléma numero uno: hogy a rákba is hívják ezt a bigyót, amit én terepasztalnak neveztem el? Ahogy túrtam a neten, terepasztalnak inkább a kisvonatos felnőtt-játékot nevezik, de akkor ez mi? A Terv: nagy kartonlapokra tervezünk utakat, házakat, fákat, sőt, hogy anya gyakorolja a kreszt, zebrákat és táblákat is, na aztán majd lehet rajta tologatni a...na miket? Igen, az Autókat. Miután ilyen asztalhoz nekem ugye nem nagyon volt szerencsém lévén lánynak születtem, halványlilám sincs róla, hogy álljak neki. És itt ütköztünk bele Probléma numero uno-ba: mikor rákerestem volna a neten, rögtön megakadtam a gugli lapján a villogó kurzornál: mit írjak be?

Probléma numero due még csak itt fog kezdődni: hogyan is építsünk meg/föl egy ilyen izét. Segítsetek megoldani nekem egyeskét, hogy ketteskéig eljussak! Hogy guglizzak?
Ámbátor ha ketteskére van javaslatotok, kitárt karokkal fogadom.

Ui: Szerintetek is gáz, hogy egy (mindjárt) négy éves kölök csak Autókkal hajlandó játszani? Esetleg még vonatokkal. De a lényeg, hogy jármű legyen. És nézni is csak Thomast nézünk mostanság....:(

XOXO

3 megjegyzés:

 1. Nekem két fiam van. A picúr (3)imádja az autókat, vonatokat. A nagy (6) meg a könyveket nézegette szívesen ilyen korában. Igazából korszakok voltak, autós, vonatos, kirakós, építős. Sokáig ugyanaz, aztán váltás és sokáig valami más és megint váltás.
  Sajnos építésben nem tudok segíteni, pedig nálunk is elkelne egy ilyen, két fiú mellett gondolhatod hány autónk és vonatunk van...
  Sok sikert és jó építést, díszítést.. :-)

  VálaszTörlés
 2. Szió!

  Nálunk kettő is van ebből a fajtából! :) De szerencsére, a nagy kapható mindenre! Ő a kreatívabb kettejük között: fest, rajzol, ragaszt, logikai játékokkal játszik, míg a kicsi uolyan, mint a tied. De, a nagy sikeresen viszi magával, úgyhogy a koszon túl ragad rá más is! :)))

  Igen, terepasztalnak hívják. Régen technika órára kellett ilyet készítenünk. Olyat készíts, mint egy belváros központi része: körforgalom, jelzőtáblák, 1 és 2 sávos utak. Minden olyan legyen, mint nagyban, a kresznek megfelelően. A házak tökéletesek parfümös dobozból, csak vond be őket színes papírral! Jó szórakozást! :)

  VálaszTörlés
 3. Nekem ugyan 2 lányom van és ők is már felnőttek de szerintem egyáltalán nem gáz,hogy a fiú autókkal játszik (furább lenne ha babázna). Viszont amit keresel az én olvasatomban inkább makett,amikor is minden megfelel az eredetinek csak épp miniatűr kivitelben.Szuper ötlet egyébként,sok sikert hozzá! :-) Majd meglesem :-))))

  VálaszTörlés